3 boyutlu yazıcı sahipleri siperlik üretimi yaparak pandemi sürecinin sivil kahramanları oldu  

0
786

Haber: Yağmur Mutlu

Covid-19 salgınıyla mücadelede sağlık çalışanlarına destek olmak için Türkiye birlik içinde hareket etti. Bunlardan biri de sosyal medyada ortaya çıkan bir ekip oldu. Bu ekip Türkiye genelinde 3 boyutlu yazıcı sahiplerinin oluşturduğu “3 boyutlu destek” ekibiydi. Yazıcı sahipleri bir araya gelip organize olduktan hemen sonra sağlık çalışanları için hızlı bir şekilde siperlik üretmeye başladı. Siperlik üretiminin Elazığ organizasyon temsilcisi olan Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Filiz Kara ile süreç hakkında konuştuk.

Siperlik üretme fikri nasıl oluştu?

Pandeminin başlangıcında sosyal medyadaki bir paylaşımda 3 boyutlu yazıcı sahipleri siperlik üretmeye davet ediliyordu. Küçük bir çağrı çığ gibi büyüdü ve Türkiye genelinde 3 boyutlu yazıcı sahipleri “3 boyutlu destek” adı altında sağlık çalışanları için ücretsiz siperlik üretmeye başladı.

Ekibiniz nasıl kuruldu?

Biz de Elazığ için 3 kişi bir araya gelerek elimizden ne geldiyse yapmaya çalıştık. Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri ve İpekyolu Gençlik Merkezi ile birlikte üretimler gerçekleştirildi. Bini aşkın sayıda siperlik üretildi. Sağlık çalışanları ihtiyaçları olduğu kadar siperlik için “3 boyutlu destek” sitesinden talepte bulunuyorlardı. Elazığ’daki tüm talepler direkt bana geliyordu.

Siperlikleri teslim ettikten sonra ne tür dönüşler aldınız?

Siperlikleri teslim ettikten sonraki aşamada aldığım mesajlardaki içtenliğe sahip olmak o kadar muazzam bir duygu ki. Bizlere bu konuda yardımcı olan arkadaşlarımdan da bahsetmeden geçemeyeceğim. İsmail Su ve Emrah Kılıçerkan. İsmail Bey, öğretmen. Derslerinden arta kalan sürede bizlere çok yardım etti. Emrah Kılıçerkan ise DSİ’de çalışan bir memur. Mesaide olmadığı zaman hem maske alarak bize hem de ürettiği parçalar ile yazıcıları desteklemeye çalıştı. Ben de bu süreçte siperlik hazırlama ve dağıtım organizasyonlarına yardım ettim.