Bingöl depreminde yaralanan 3 yaşındaki Musa Yıldız, Fırat Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındı

0
233

14 Haziran’da Bingöl’ün Karlıova ilçesinde saat 17.24’te yerin 5 kilometre derinliğinde 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem; Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ gibi çevre illerde de yoğun bir şekilde hissedildi.

Bingöl depreminde yaralananan, 3 yaşındaki Musa Yıldız, Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Tedavi altına alınan küçük bebeği Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ziyaret ederek, kendisiyle birebir ilgilendi ve doktorlardan tedavi süreci hakkında bilgi aldı. Gerçekleşen depremin ardından Bingöl Valiliği bir korucunun hayatını kaybettiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise: “Deprem nedeniyle Bingöl’de 17 vatandaşımız etkilenmiş, 1 güvenlik korucumuz şehit olmuştur. Erzurum’da 4 vatandaşımız etkilenmiştir. Tedavisi tamamlanan 3 vatandaşımız taburcu edilirken, 18 vatandaşımızın tedavilerine devam edilmektedir. Bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil, İtfaiye, Jandarma ekiplerinden oluşan toplam 94 araç ile 801 personel sevk edilmiştir.” denildi.

Depremin hemen ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, beraberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu bölgeye intikal etti.

15 Haziran sabahı 09.51’de Karlıova’da 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bölgede artçı sarsıntıların devam ettiği bildirildi.