Buket Yaman: “Hayat Uzun Bir Yol”

Haber ve Fotoğraf: Mervan Demirtaş

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesinde düzenlenen söyleşide, hayatın zorluklarına meydan okuyan, mücadeleci ruhuyla dikkat çeken Buket Yaman, izleyicilere ilham verdi. İletişim fakültesi öğrencileri ve akademisyenler tarafından büyük ilgi gören söyleşide katılımcılara umut dolu mesajlar verildi.

“Hayat Uzun Bir Yol” adını taşıyan programda konuşan Buket Yaman, yaşadığı zorlukları ve başarı hikayesini anlattı. Bir anne, bir eş, ve aynı zamanda genç bir yazar olan Buket Yaman, hayatta karşılaştığı engellerle nasıl başa çıktığını ve pes etmeden nasıl ilerlediğini izleyicilere aktardı.

Söyleşide, Yaman’ın özellikle yaşadığı trafik kazası sonrası hayata nasıl tekrar tutunduğu ve pes etmeden mücadele ettiği vurgulandı. Komada geçirdiği iki yılın ardından tekrar ayakları üzerinde durmayı başaran Yaman, iş bulma zorluğu ve sağlık sorunlarına rağmen pes etmeyerek hayata sıkı sıkıya sarıldığını ifade etti.

Buket Yaman, yaşadığı zorluklardan güç alarak muhasebecilikten taksiciliğe kadar farklı mesleklerde çalışarak kendisini kanıtladı. Aynı zamanda kanserle mücadele eden Yaman, yanlış tedaviye rağmen umudunu hiç kaybetmedi ve mutluluk hormonlarıyla psikolojisini düzelterek hayata sıkı sıkıya bağlandı.

Fırat Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Mehmet Fatih Çakar ise  konuşmasında, Buket Yaman’ın yaşadığı her zorlukta pes etmeyen ve her zaman yeniden doğuşun mümkün olduğunu gösteren bir örnek olduğunu belirtti. İletişim Fakültesi 3.sınıf öğrencileri ise Yaman’ın hikayesinden ilham alarak hayatta karşılaştıkları zorlukları aşma konusunda daha da motive olduklarını ifade etti.

Buket Yaman’ın yaşamı, başarı hikayesi olmaktan öte, insanın içindeki gücü keşfetme ve mücadele etme azmini temsil ediyor. Onun hikayesi, hayatta karşılaşılan her zorluğun üstesinden gelmenin mümkün olduğunu gösteriyor.