Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ne Elazığlı vatandaşlardan yoğun ilgi

0
135

Haber ve Fotoğraf: Gülcan Demir

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen proje kapsamında, Çanakkale’den yola çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi tırı, ikinci kez Elazığ’da vatandaşların ziyaretine açıldı.

Tırın 36. durağı Elazığ oldu

Çanakkale Savaşları’ndan kalma objelerin yer aldığı ve dijital gösterilerin sunulduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi tırının 36. durağı Elazığ oldu. Yeni Valilik Meydanı’nda 7 farklı vitrin ve dış seslerle ambiyans oluşturulan tıra yediden yetmişe her yaştan insan yoğun ilgi gösterdi.

Pandemi nedeniyle ziyaretçilerin ateşleri ölçüldükten sonra içeriye alındığı Mobil Müze, son gününde vatandaşlar ve öğrencilerin yanı sıra Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik, asayiş, özel harekât ve toplum destekli polislik şube müdürlükleri ekiplerini ağırladı. Müzeyi gezip ilgililerden bilgi alan polisler, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Elazığ’a ikinci ziyaret

Yürüttükleri proje ve çalışmalar hakkında bilgi veren organizasyon teknik sorumlusu Ali Aydın, “Biz üç gün boyunca burada ikamet edeceğiz. Birinci gün çok fazla ziyaretçimiz olmadı ama ikinci gün tatminkâr bir ziyaretçi sayısına ulaştık. Bugün son günümüzde kolluk kuvvetleri bizi ziyaret etti. Yine öğretmenler öğrencileriyle bizi ziyaret etmekteler. Ziyaretçilerimizi bugün saat 18.00’e kadar bekliyoruz. Müzemizin içerisinde 7 adet vitrin bulunuyor. Bu 7 adet vitrinde savaşın başlangıcı, gelişimi ve sonucunu anlatıyoruz. Şu anda 36’ncı ildeyiz ve bu bizim ikinci turumuz. Elazığ’da geçen sene yine ziyaretçi sayımız iyiydi. Bu üç gün boyunca da iyi bir ziyaretçimiz oldu” dedi.