Çıldır Gölü “Altın At Kristal Buz Festivali” ile yedinci kez şenlendi

0
292

Haber ve Fotoğraf: Büşra Turan

Doğu Anadolu’da kış turizminin gözdesi olan Çıldır Gölü’nde, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Altın At Kristal Buz Festivali gerçekleştirildi. Festival çeşitli gösterilere ev sahipliği yaparak, konuklara da unutulmaz anlar yaşattı.

Renkli geçen Festival’e yabancı turistlerin yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanından da ziyaretçiler geldi. Buzla kaplı gölün üzerinde; atlı kızak, rahvan atı, atlı okçuluk, cirit, buz pateni ve kayak gibi birçok renkli aktivitenin düzenlendiği Festival’de, konukseverler anın tadını çıkardı.

Festival Kafkas Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle başladı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi’nin de gösterisinin yanı sıra; dörtnal yarışları, atletizm yarışları, atlı cirit gösterisi, buzda dans gösterisi katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner Çıldır Gölü’nün ve Festival’in önemini belirterek şunları söyledi: “Çıldır, Ardahan’ın gelişmesinde, tanınmasında önemli bir yere sahip. Çıldır Gölü, UNESCO kriterlerine göre, ‘üstün doğal bir fenomeni veya istisnai bir doğal güzelliğe ve estetik öneme sahip bir alandır’. Çıldır Gölü gibi doğal miraslar, bir veya birkaç ilin değil, tüm Türkiye’nin ve milletin ortak değeridir. Kış turizmin öncülüğünü yapan Çıldır Gölü günden güne adını duyurmaya devam ediyor. Burası ulusal anlamda da ilk akla gelen yerlerden biridir.”