Çocuklar için çevrim içi modern ve çağdaş sanat programı

0
151

İstanbul Modern, hafta sonları çocuklara özel modern ve çağdaş sanat programına devam ediyor. 4-7 ve 8-12 yaş grubu çocuklar için çevrim içi düzenlenen programda, çocuklar müze uzmanları ile buluşup, modern ve çağdaş sanat konularında bilgi ediniyor, tartışıyor ve sanatsal üretimler gerçekleştiriyor.

Çocuklara özel program, İstanbul Modern Sanat Müzesi Koleksiyonu’nda yer alan yapıtlar üzerinden, sanat tarihinden örneklere değinerek sanat akımlarını, teknikleri, üretim biçimlerini ve günümüz sanat çalışmalarını konu alıyor. Farklı yaş grupları için düzenlenen program kavramların keşfedilmesi, sanat tarihindeki gelişmelere kısaca değinilmesi, çağımızın sanatsal üretimlerinden örneklerin değerlendirilmesi, müze koleksiyonundan bazı sanat çalışmalarının incelenmesi ve son olarak sanat uygulamasından oluşan etkinlikleri içeriyor.

Program, sanatsal üretimlerde ele alınan konulardan ve çağdaş sanata dair farklı yaklaşımlardan ilham alan toplam sekiz farklı atölyeden oluşuyor. Katılımcı çocuklar bu atölye başlıklarından birini ya da dilediklerini seçerek kayıt yaptırabiliyor.

İstanbul Modern, programda yer alan sekiz farklı atölyenin tamamına katılanlara Çocuklara Çevrimiçi Modern ve Çağdaş Sanat Programı Katılım Belgesi veriyor.

Kontenjanın sınırlı olduğu programa katılım https://www.istanbulmodern.org/tr sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Kaynak: https://www.istanbulmodern.org/tr