CODE-23 Fırat Yazılım Atölyesi proje imza töreni yapıldı

0
89

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Elazığ’da uygulanması planlanan projelerin imza töreni yapıldı.

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, 2022 yılı CMDP kapsamında Fırat Üniversitesi Kütüphanesi’nde düzenlenen  projelerin imza törenine Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, ETSO Başkanı  Asilhan Arslan, FKA Genel Sekreteri  Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, FÜ Dijital Dönüşüm ve  Yazılım Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Ulaş ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Karabatak katıldılar.

Desteklenmeye hak kazanan “CODE-23 Fırat Yazılım Atölyesi” projesi ile mühendislik eğitiminde her yıl Türkiye’de ilk 10 üniversite arasında yer alan Fırat Üniversitesinde, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve bölgede yazılım kümelemesi oluşturulması için yazılım firmalarının maliyetlerini düşürecek Ar-Ge merkezinin kurulması ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın, 11.Kalkınma Planı hedefleri doğrultusunda öncelikli bilişim alanlarında nitelikli personel istihdamını arttıracak 5 yıllık bir perspektif sunulmuştur. Proje kapsamında Ar-Ge laboratuvarının yanı sıra oyun programlama, veri bilimi, siber güvenlik, iş analistliği, web geliştirme, gömülü sistemler IoT ve mobil programlama konularında da laboratuvarlar kurulacaktır.

Projenin sahip olduğu 5 yıllık perspektif içinde yazılım kümelenmesi, üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi, üç bine yakın katılımcının doğrudan sertifikalı uzmanlaşma süreçlerinden geçirilmesi ve bölgenin yazılım ihraç kapasitesinin arttırılması hedefleniyor.

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında CODE-23 Fırat Yazılım Atölyesi projesi,  Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri  Dr. Abdulvahap Yoğunlu tarafından imzalandı.

F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü