Depremden sonra FÜ’deki bütün kampüsler ve sosyal tesisler, öğrencilerin ve halkın hizmetine sunuldu

0
229

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin Elazığ’da da şiddetli hissedilmesi ile ilgili, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem ilimizde de hissedildi. Elazığ Valiliğinin ilk tespitlerine göre ilimizde bir olumsuzluk yok. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Göktaş, depremin hemen ardından yaptığı açıklamada, “Değerli öğrencilerimiz ve personellerimiz, Rektörlük kampüsümüzde bulunan sosyal tesislerimiz sizlerin hizmetine açıktır. Özellikle yurtlarda veya evlerinde kalmak istemeyen öğrencilerimiz için sosyal tesislerimizin kapısı açık.” ifadelerini kullandı.

Deprem nedeniyle Fırat Üniversitesi Hastanesindeki bazı bölümlerde sıva çatlakları ve dilatasyon bağlantılarında dökülmeler olduğu bildirilirken, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş hastane binasında incelemelerde bulundu. Hastanede sağlık hizmetinin kesintisiz devam ettiği vurgulandı.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi Hastanesinde Hastahane Afet Yönetim Ekibiyle birlikte toplantı yaptı. Hastanede her hangi bir olumsuzluk bulunmadığı belirtilirken ilgili tüm sağlık personelin görev başında olup sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam ettiği belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Göktaş, çevre illerden gelebilecek yaralı depremzedelere karşı tüm doktorların hastaneye çağrılması ve tüm hazırlıkların yapılması talimatını verdi.

Diğer yandan Fırat Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, “Sosyal medyada yer alan Üniversite Hastanemizle ilgili iddialar tamamen asılsızdır. Üniversite Hastanemizde her hangi bir yıkılma ve tahliye söz konusu değildir. Hastanemizde tüm sağlık hizmetleri ve ameliyatlar devam etmektedir.” denildi.

Ayrıca Fırat Üniversitesi bünyesinde bulunan; kampüsler, spor salonu, sosyal tesisler, Üniversite Evi ve misafirhanenin öğrencilerin ve halkın hizmetine sunulduğu kaydedildi.

Kaynak: Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve Fırat Üniversitesi Resmî Twitter Hesabı