Fırat Üniversitesi Çocuk Cerrahisi başarı geleneğini sürdürüyor

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tugay Tartar’ın hazırladığı çalışma Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği tarafından düzenlenen 38. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi’nde ödüle layık görüldü.

25-28 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilen 38. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresinde Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi ile Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dallarında görev yapan Uzman Doktor İbrahim Akdeniz, Prof. Dr. Ebru Önalan, Doç. Dr. Ünal Bakal, Doç. Dr. Mehmet Saraç, Araştırma Görevlisi Ercan Genç , Araştırma Görevlisi Tuğçe Kaymaz ve Prof. Dr. Ahmet Kazez’in ile Doç. Dr. Tugay Tartar yürütücülüğünde gerçekleştirdiği “Akut Apandisit Etiyolojisinde VGLL3 ve Alt Hedef Genlerinin Araştırılması” başlıklı çalışma sözel bildiri alanında “Prof. Dr. İhsan Numanoğlu Ödülünü” almaya hak kazandı.

FÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (FÜBAP) tarafından desteklenen çalışmanın ödülünü, Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin İlhan, Doç. Dr. Tartar’a takdim etti.

FÜ Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı, daha önceden de aynı kongrede iki defa en iyi araştırma ödülü almıştı.

Doç. Dr. Tugay Tartar, 3. kez ödülü Fırat Üniversitesi adına almaktan onur duyduklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü