Devlet Tiyatroları’nın “Açık Hava Tiyatrosu Yaz Oyunları” projesi etkinlikleri devam ediyor

0
117

Devlet Tiyatroları’nın Koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde, sanatsal faaliyetlerden yazın da yararlanılması için hayata geçirdiği “Açık Hava Tiyatrosu Yaz Oyunları” projesi etkinlikleri devam ediyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bu proje kapsamında ilk olarak 3, 4 ve 5 Haziran 2021 tarihlerinde saat 20.30’da Macunköy Yerleşkesi’nde Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Bizim Yunus’ adlı oyun sahnelendi. Sönmez Atasoy’un yazdığı, Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt’un yönettiği oyunda ‘Yüreklerimiz neyi arar bu yolculukta’ teması işlenmişti. ‘Bizim Yunus’ daha önce de Aspendos Antik Tiyatrosu’nun yaklaşık 2 bin yıllık tarihi atmosferinde “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” kapsamında sahnelenmiş ve izleyenlerden tam not almıştı. Oyun prömiyerini restorasyon sürecinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığının sanatseverlerle buluşturduğu Resim Heykel Müzesi’nin Türk Ocağı Sahnesi’nde, ‘Ramazan Etkinlikleri’ kapsamında DT tarihinde ilk kez TRT 2’den canlı yayınla seyircisiz bir şekilde gerçekleştirmişti.

Açık Hava Tiyatrosu Yaz Oyunları; Bizim Yunus’un ardından 10, 11 ve 12 Haziran 2021 tarihlerinde ‘Eyvah Nadir’; 17, 18 ve 19 Haziran 2021 tarihlerinde ‘Aşık Veysel’ ve 24, 25 ve 26 Haziran tarihlerinde de ‘Sonsuzluk Kitabevi’ ile devam edecek.

Kaynak: Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü