Eğitim Fakültesinin lisans programlarının akredite edilmesi için çalışmalara başlandı

0
273

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesinde “Akreditasyon Çalışmaları Toplantısı” düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mustafa Uğraş, Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Bahçeci ile akreditasyon sürecine katkı sağlayacak ilgili bölüm başkanları katıldı.

“Akreditasyon Çalışmaları Toplantısı”nın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz; akreditasyon, YÖK akreditasyon kuruluşları, bu kuruluşların amaç, faaliyet ve kazanımları hakkında çeşitli bilgiler verirken Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Bahçeci de konuyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Akreditasyon sürecinde yapılacak hazırlıklardan ve sürecin değerlendirme aşamalarından bahseden Dr. Öğr. Üyesi Bahçeci, “Akreditasyon, akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir. Yükseköğretimde akreditasyon akademik kalite, saydamlık ve hesap verme sorumluluğunun bir aracıdır. Amacı ise yükseköğretim kurumlarının karşılıklı birbirlerini tanıma sürecini kolaylaştırmak ve hızlandırmak ile diploma ve unvanların karşılaştırılabilmesine yardımcı olmaktır.” dedi.

Etkinlik, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Kaynak: Rektörlük Basın Yayın ve Halkla İlişkiler