Elazığ’da otizmli bireylere özel yaşam merkezi kuruluyor

0
418

Elazığ Belediyesi ve Yaşam Otizm Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilen “Otizm Yaşam ve Spor Merkezi” projesine ilişkin çalışmalara başlandı.

Otizm Yaşam ve Spor Merkezi’nde, otizmli bireyler ve ailelerinin yaşamlarına destek sağlanacak. Otizmli bireylerin eğitsel ve sportif faaliyetlerle sosyal yaşama aktif katılımlarını desteklemeyi hedefleyen proje doğrultusunda, bireylere rehabilitasyon hizmeti de sunulacak.

Çalışmaların yüzde 80’i tamamlandı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, merkez hakkında şu ifadeleri kaydetti:

Engelli bireylerin yaşamlarına yepyeni bir pencere açacak olan vizyon projelerimizden biri olan Engelsiz Yaşam Merkezimizin inşa çalışmalarını yüzde 80 oranında tamamladık. Eylül ayında inşasını tamamlayacağımız Engelsiz Yaşam Merkezimiz engelli bireylerin yaşam kalitesini artırarak sosyal yaşamda aktif olacakları bir yaşam alanı olacak. Bu projemize ilişkin çalışmalarımız devam ederken özel gereksinim duyan kardeşlerimize destek sağlayacak yeni bir projeyi daha başlatıyoruz. Yaşam Otizm Vakfı iş birliğiyle hayata geçireceğimiz Otizm Yaşam ve Spor Merkezi Projesi ile otizmli bireylere ve ailelerine önemli bir destek sağlamış olacağız, onların toplumsal yaşama daha fazla katılımlarını sağlayacağız.”

Kaynak: Elazığ Belediyesi