“Fırat Seni Bekliyor”: Elazığ’da üniversite öğrencisi olmak

0
487

Haber ve fotoğraf: Berivan Beçene

Fırat Üniversitesinin sosyal medyada “#FıratSeniBekliyor” etiketiyle başlattığı kampanyanın Türkiye gündemine girmesiyle, tercih dönemindeki pek çok öğrenci adayı Fırat Üniversitesine dair araştırmalara başladı. Peki, öğrenci olarak Elazığ’a geldiğinizde sizi neler bekliyor? Nerede kalmalı, ne yiyip içmeli, ulaşım nasıl, ne gibi aktiviteler var? Birçok öğrenciye ev sahipliği yapan Elazığ ve Fırat Üniversitesini tanıtmak adına, öğrenci adayları için kısa bir yaşam rehberi hazırladık.

Tahmini verilere göre, 600 bin nüfusu olan Elazığ; kültürel ve tarihi yapının iç içe olduğu, öğrenci dostu, misafirperver ve sıcakkanlı halkıyla, güzel ve küçük bir şehir. Fırat Üniversitesi de şehir merkezindeki ana kampüsüyle doğayla bütünlük sağlıyor. 1975 yılında kurulan Fırat Üniversitesi, köklü tarihi ve güçlü akademik kadrosuyla, öğrenciler için birçok imkân sunuyor.

Ana kampüsün içinde ve dışında birçok özel veya devlet yurduna sahip olan Üniversite, ayrıca öğrenci apartları gibi çeşitli alternatiflerle de barınma ihtiyacına dair pek çok seçenek sunuyor. Yurtlarda çeşitli kurslar da var; öğrenciler aktif bir şekilde kurslara katılıp, belge alabiliyor. Üniversite kampüsünde öğrenciler için ulaşım araçları da mevcut. Sadeliği ile dikkat çeken Elazığ’ın, küçük bir şehir olması hasebiyle de ulaşım sıkıntısı yaşanmıyor.

Öğrenciler için pek çok aktivite imkânı

Ana kampüsün içinde öğrenciler için çeşitli aktiviteler var. Kampüs; basketbol, voleybol ve futbol sahaları, tenis kortları ve koşu alanlarıyla, öğrencilere doğa ile iç içe spor yapma imkanı sunuyor.

Ayrıca bilim, kültür, sağlık ve sosyal alanlarda etkin olan öğrenci kulüpleriyle de öğrenciler boş zamanlarını daha aktif ve eğlenceli hale getirebiliyor.

Bunlar dışında öğrenciler, ana kampüste bulunan Fethi Sekin Mesire Alanı’nda da piknik yapabilir, dinlenebilir, spor yapabilir veya oyunlar oynayabilirler.

Farklı lezzetler, uygun fiyatlar

Elazığ’ın geniş ve güzel bir mutfağı var. Farklı lezzetlerin bir arada olduğu şehirde, öğrenciler kampüste bulunan yemekhanelerde yemek yiyebileceği gibi, Elazığ Merkez’de yer alan kafe ve restoranlara da gidebilir. Ayrıca meşhur Köfteciler Sokağı da renkli menüler ile öğrencilere hem maddi anlamda hem de lezzet anlamında imkânlar sunuyor.

Elazığ’da yaşayan Fırat Üniversitesi öğrencisi Buğra Demirel, öğrenci adaylarına şu şekilde tavsiyelerde bulundu:

“Dışarıdan gelen öğrenciler için yaşamanın zor olmadığını düşünüyorum. Elazığ düzenli bir şehir. Kolayca adapte olabileceklerini düşünüyorum. Fırat Üniversitesi imkânlarıyla çok kaliteli bir üniversite. Tercih yapacak arkadaşlara tavsiye ederim.