Elazığ’ın Ramazan’a özgü lezzeti: Nohut ekmek

0
173

Haber: Aylin Solmaz

Elazığ’da iftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan nohut ekmek, bu yılda tezgâhlarda yerini aldı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren pastane ve fırınlarda her gün nohut ekmek yapılıyor ve iftar saatine kadar satılıyor. Nohut ekmeğin bu yıl pastanelerdeki fiyatı ise 5 TL olarak belirlendi.

Nohut ekmeğin yapımıyla ilgili Usta Akif İnce şunları kaydetti: “Pastane usulü nohut ekmek normal un, sıvıyağ, şeker, tuz ve maya ile yapılıyor. Daha sonra bu karışımdan bir un elde ediliyor. Nohut ekmek benim ustamın da dediği gibi aslında ramazan pidesidir; halk arasında nohut ekmek diye adlandırılıyor. Ramazan ayında tahinli çörek de büyük ilgi görüyor. Tahinli çöreğin içerisine de tahin-şeker karışımı yapıyoruz. Bu da güzel bir lezzet ve aroma katıyor.”