Fırat Üniversitesi Erasmus+ KA171 projesiyle dünya çapında etki oluşturuyor

0
122

Fırat Üniversitesi, eğitim ve kültür alanında Avrupa’nın önde gelen iş birliği programlarından biri olan Erasmus+ çatısı altında büyük bir başarıya daha imza attı. KA171 Projesi kapsamında kabul edilen 6 proje, dünyanın farklı bölgelerinde iş birlikleri kurarak yeni ufuklar açmayı hedefliyor.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Erasmus+ programı, öğrencileri ve akademisyenleri farklı ülkelerde deneyim kazanmaya teşvik ederek, kültürel etkileşimi artırmayı amaçlıyor. Fırat Üniversitesinin kabul edilen projeleri, bu amaca ulaşmada büyük bir rol oynayacak.

Fırat Üniversitesinin Erasmus+ projeleri, eğitimde kaliteyi artırmayı, öğrenci ve personel hareketliliğini desteklemeyi ve farklı kültürlerin etkileşimini teşvik etmenin yanında, kabul edilen 6 proje ile de farklı ülkelerdeki eğitim kurumları ve kuruluşlarıyla ortaklıklar kurarak bu hedeflerini gerçekleştirmesi noktasında önemli bir adım oldu.

Bu kabul edilen projeler, Fırat Üniversitesinin küresel ölçekteki itibarını artırmaya, öğrenci ve personelin uluslararası deneyimlerini zenginleştirmeye devam edecek ve bu sayede üniversite yarının liderleri ve düşünürleri için köprüler kurmaya devam edecek.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü