Fırat Üniversitesi-Habitat iş birliğinde sıfır atık eğitimi verildi

0
114

İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumu sebeplerinin gözden geçirilmesi ve engellenmesi konularında farkındalığın artırılmasını amaçlayan Kız Kardeşim Projesi “Sıfır Atık Eğitimi”  Fırat Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Kadınlar Kolu ve Habitat Derneği ortaklığında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen programa üçüncü gününde de yoğun bir ilgi oldu.

Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonu’nda Kız Kardeşim Projesi kapsamında düzenlenen eğitim programına konuşmacı olarak katılan Habitat Derneği Proje Yürütücüsü Nazan Bütüner, kendini geliştiren, içindeki potansiyeli ve enerjiyi açığa çıkaran kadınların, öncelikle kendilerine, çocuklarına ve ailelerine, ardından da topluma daha faydalı olacaklarını ifade etti.

Bütüner; eğitim programında sıfır atık nedir, amaçları, hedefleri, kazançları nelerdir, atık türleri nelerdir, atık oluşumunu nasıl engelleyebiliriz, atıkları nasıl azaltabiliriz, geri dönüşüm nedir ve nasıl uygulanır, biriktirme ekipmanları nelerdir gibi konularda  katılımcılara bilgi verdi.

Eğitim sonrası katılımcılara katılım belgesi verilirken, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlyas Somunkıran tarafından Habitat Derneği Proje Yürütücüsü Nazan Bütüner’e onurluk takdiminde bulunuldu.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü