Fırat Üniversitesi Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarına, Fırat Üniversitesi Hastanesi Genel Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Ateşçelik tarafından “Temel ve İleri Yaşam Desteği Eğitimi” verildi.
Doç. Dr. Ateşçelik, yaşam destek eğitiminde kalbin ve solunumun durması gibi acil vakalarda sağlık çalışanlarının yapması gereken uygulamaları sıraladı. İnsanlarda kalp durması veya nefes alamama gibi durumlarda, en geç dört dakika içerisinde müdahale edilmesi gerektiğinin önemini vurgulayan Doç. Dr. Ateşçelik, kalp durmasından kaynaklanan ölümlerin büyük oranındaki sebebinin yaşam destek uygulaması yapılmamasından kaynaklandığını ifade etti.
Doç. Dr. Ateşçelik öncelikle çevrede doktor, hemşire veya bir sağlık çalışanı varsa onlardan yardım istenmesi gerektiğini, yoksa ambulans ve sağlık ekipleri gelene kadar hastanın hayatta kalabilmesi için, yaşam desteğinin uygulanması gerektiğini, bu uygulamayı yapmadan önce kendi güvenliğimizi, sonra çevre ve hasta güvenliğinin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.
Fırat üniversitesi 6. Kat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
Kaynak: Fırat Üniversitesi Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü