Fırat Üniversitesi URAP sıralamasında mühendislik alanında Türkiye’de 7. Dünya’da 744. oldu

0
1563

Fırat Üniversitesi, URAP Dünya Alan Sıralaması verilerine göre mühendislik alanında Türkiye’nin en iyi 7. Dünya’nın ise en iyi 744. üniversitesi oldu. Fırat Üniversitesi Türkiye genelinde geçen yıla göre başarısını bir sıra daha ilerletti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü URAP (University Ranking by Academic Performance) Laboratuvarı’nda yürütülen çalışmalar sonucunda üniversitelerin 2020-2021 Dünya Alan Sıralamaları belli oldu.

URAP alan sıralamasında, üniversitelerin son 5 yıldaki makale, toplam doküman ve atıflarının ilgili alan içindeki etkisi ile uluslararası iş birliği oranı dikkate alındı.

Yapılan araştırmalara göre Fırat Üniversitesi, mühendislik alanında oldukça önemli bir başarı sağlayarak URAP 2020-2021 Dünya Alan Sıralaması verilerine göre mühendislik alanında Türkiye’nin en iyi 7. Dünya’nın ise en iyi 744. üniversitesi oldu.

Fırat Üniversitesi URAP 2019-2020 Dünya Alan Sıralamasında mühendislik alanında Türkiye’de 8. olmuştu. FÜ, mühendislik alanında bir yılda sıralamasını bir basamak daha ileriye taşımayı başardı.

Fakültelerin başarı oranlarını yansıtan diğer araştırmalarda da sıklıkla Türkiye ve Dünya sıralamasına girmeyi başaran Fırat Üniversitesi bu başarısını artırarak devam ediyor.

Mühendislik alanında Türkiye’de ilk 15’e giren üniversiteler: 

  1. İstanbul Teknik Üniversitesi
  2. Ortadoğu Üniversitesi
  3. Yıldız Teknik Üniversitesi
  4. Gazi Üniversitesi
  5. Hacettepe Üniversitesi
  6. Boğaziçi Üniversitesi
  7. Fırat Üniversitesi
  8. Ege Üniversitesi
  9. Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  11. Selçuk Üniversitesi
  12. Erciyes Üniversitesi
  13. Sabancı Üniversitesi
  14. İstanbul Üniversitesi
  15. Koç Üniversitesi

Ayrıntılı bilgi için linke tıklayınız: https://www.urapcenter.org/Rankings/2020-2021/2021-Engineering

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü