Fırat Üniversitesinde obezite cerrahisi sempozyumu yapıldı

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından yapılan Obezite Cerrahisi Bakımında Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu; Çukurova, Ege, İnönü ve Fırat Üniversitesinden konuşmacılar ile Kahramanmaraş Sütçü İmam, İstanbul Kent ve Sanko Üniversitelerinden de katılımcıların yer aldığı 120 katılımcıyla gerçekleştirildi.

Sempozyum başkanı Dr. Öğretim Üyesi Dilek Güneş, obezite cerrahisinde güncel yöntemler, ameliyat öncesi ve sırası hasta bakımı, ameliyat sonrası erken dönem hasta bakımı, obezite cerrahisinde tamamlayıcı bir yaklaşım yoga, evde hasta bakımı ve geç dönem komplikasyonlar, obezite cerrahisi sonrası beslenme ve obezite cerrahisinde psikolojik değerlendirme konularının alanında uzman konuşmacılar tarafından ele alındığını belirtti. Ayrıca Dr. Öğretim Üyesi Güneş, obezite cerrahisi ve bakımına multidisipliner bakış açısıyla, çözüm önerileri getirerek bu konular hakkında tecrübelerin paylaşıldığını, günün sonunda sempozyumun verimli, faydalı olduğunu ve yapılan paylaşımların bu alandaki çalışmalara yeni bir ivme kazandıracağını belirterek katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü