Fırat Üniversitesinde pandemide de Erasmus+ hareketliliği devam ediyor

0
173

Köklü bir geçmişe sahip olan Fırat Üniversitesi, her yıl elde ettiği akademik başarılarının yanında, Avrupa Birliği projelerini aktif olarak uygulayan öncü üniversiteler arasında yer alıyor.

Uluslararası iş birliklerine önem veren Fırat Üniversitesi, Erasmus+ proje kapsamında 25 ülke ve 113 üniversite ile anlaşması gerekiyor. Fırat Üniversitesinde hemen her yıl yüzlerce öğrenci ve personel Erasmus+ faaliyetinden yararlanırken, birçok farklı ülkeden de proje kapsamında personel ve öğrenci misafir ediliyor.

Covid-19 salgınının başladığı tarihten itibaren ülkelerin uyguladığı kısıtlamalara rağmen salgın tedbirleri kapsamında faaliyetlere devam edildi. Böylece; 2019 yılından bu yana Erasmus+ projesi kapsamında Makedonya, Romanya, Polonya, Slovenya, İspanya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Kosova’dan personel ve öğrenci misafir edildi.

Fırat Üniversitesinde Erasmus+ faaliyeti için bulunan öğrenci ve personellere birçok avantaj sunuluyor. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

– Ücretsiz konaklama

– Ücretsiz öğle yemeği

– Kültürel, Turistik, Sosyal ve Sportif faaliyetler.

Bu kapsamda misafir edilen öğrenci ve personeller ile birlikte salgın tedbirlerine uyarak Harput, Keban ve Sivrice başta olmak üzere Elazığ’ın kültürel ve turistik yerlerine birçok gezi düzenlendi.

Gelen öğrenci ve personel hareketliliğinin yanında yine 2019 yılından bu yana İtalya, Fransa, Hollanda, Almanya, Yunanistan, Romanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Portekiz, Hırvatistan, Litvanya, Avusturya ve İspanya ülkeleri başta olmak üzere Erasmus+ projesi kapsamında çok sayıda personel ve öğrenci faaliyete katıldı.

Faaliyetlerin başlama tarihleri Fırat Üniversitesinde kurulu komisyon tarafından belirlenmekte olup, Erasmus+ faaliyet başvurularının tarih ve başvuru koşulları http://www.firat.edu.tr/tr ve http://dib.firat.edu.tr/ adresleri başta olmak üzere sosyal medyada İnstagram/firaterasmusoffice, twitter/erasmusfirat ve facebook/erasmusfirat adresleri üzerinden yayımlanmaktadır.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü