Rektör Prof. Dr. Göktaş’tan “18 Mart Çanakkale Zaferi” mesajı

0
15

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “18 Mart Çanakkale Zaferi”nin 109. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Türk Milleti olarak tüm dünyaya meydan okuyarak var olma mücadelesi verdiğimiz ve tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanına dönüştürdüğümüz Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü gururla kutluyoruz.

Çanakkale, tarihte eşine çok az rastlanan, vatanın ve milletin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmeyi göze alan yüzbinlerce kahramanın eseridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ sözlerinin vücut bulduğu bu zafer, Türk milletinin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin en bariz göstergesidir.

Çanakkale’de tüm imkansızlıklara rağmen, birlik, kardeşlik ve dayanışma ile elde edilen bu eşsiz başarı, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak milli mücadele ruhuna ilham kaynağı olmuştur. Kahramanlık ve fedakarlık timsali şehitlerimizden devraldığımız Çanakkale ruhunu; vatanımıza, şanlı tarihimize, birlik ve beraberliğimize ilelebet sahip çıkacak yeni nesillere emanet edecek, bu emanetin nesiller boyu aktarılması için üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğiz.

Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünü kutluyor, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm kahraman şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü