Fırat Üniversitesinden “Afet Arama Kurtarma Robotu”

0
518

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ ve Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile birlikte, Teknoloji Fakültesi Yazılım ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Enkaz Altı Arama Kurtarma Robotu” isimli projenin çalışmalarını yerinde inceledi.

Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu danışmanlığında Teknoloji Fakültesi öğrencileri Alihan Ersin Ulaş, Faruk Akyol, Gizem Arslan, Özlem Karagöz, Ömer Muhammet Uzun ve Abdurrahman Onat’ın hazırladığı proje bu yıl TEKNOFEST-2020 Yarışmalarında, “İnsanlık Yararına Teknoloji- Afet Yönetimi” kategorisinde final aşamasına katılmaya hak kazandı.

Robot, enkaz altındaki bir canlıyı tespit ve iletişim kurabilmek üzere yılan şeklinde tasarlandı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş; bu başarılarından dolayı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu başta olmak üzere projede emeği geçen öğrencileri tebrik ettiğini belirterek, ekibe final aşamasında başarılar diledi.

Ziyarette Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Demirel ile Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı da hazır bulundu

Kaynak: Rektörlük Basın Yayın ve Halkla İlişkiler