Fırat Üniversitesine TEKNOFEST’te yine birincilik ödülü

Fırat Üniversitesi öğrencileri, Gaziantep’te 24-27 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılan TEKNOFEST’te “İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışmalarında “Afet Yönetimi” kategorisinde Türkiye birinciliği derecesi aldı.

TEKNOFEST yarışmasında; Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Ersin Ulaş, Gizem Arslan ve Özlem Karagöz ile Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Ömer Muhammet Uzun, Abdurrahman Onat ve Faruk Akyol tarafından hazırlanan ve proje danışmanlığını Prof. Dr. İbrahim TÜRKOĞLU’nun yaptığı “Enkaz altı arama kurtarma robotu” Türkiye birinciliğine layık görüldü.

Proje ekibinin ödülleri, TEKNOFEST’te gerçekleştirilen bir törenle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından verildi

Kaynak: Rektörlük Basın Yayın ve Halkla İlişkiler