FÜ Çiftçi Eğitim Merkezinde arı yetiştiriciliği sertifika töreni düzenlendi

0
242

Fırat Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü DAP Çiftçi Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen arı  yetiştiriciliği eğitimine katılan 27 yetiştiriciye, pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen programla sertifikaları verildi.

FÜ Çiftçi Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Pirinçci, Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çalıcıoğlu, TAHAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Özdemir, Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ile arı yetiştiricileri katıldı.

FÜ TAHAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Özdemir, TAHAM olarak 2016 yılından beri Türkiye’de ve bölgedeki hayvancılık üretiminin artması noktasında yetiştiricilerin nelere dikkat etmesi hususunda bilgilendirilmesi amacıyla bu tür eğitim programları düzenlediklerini söyledi.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen ise DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak çiftçilikle uğraşan kişilerin beden gücünden çok teknolojiyi kullanarak hem üretimi artırmalarını hem de ürettikleri ürünün kalitelerini artırmaları için destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş da, Fırat Üniversitesi olarak her zaman çiftçinin ve yetiştiricinin yanında olduklarını ifade ederek, “Üniversiteler olarak ürettiğimiz bilgilerin teorik olarak kalmaması lazım. Bunun hangi alanda olursa olsun bir şekilde topluma temas etmesi ve toplumun önünü açması gerekir. DAP Çiftçi Eğitim Merkezimizde tüm üreticilerimize çeşitli eğitimler veriliyor. Yaptığımız projelerin desteklenmesi hususunda DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımızın destekleri bizim için önemli” dedi.

Programda Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Pirinçci, Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan ile Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay da birer konuşma yaptı.

Programda ayrıca FÜ’ye katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Göktaş tarafından DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen’e teşekkür plaketi takdim edildi.

Konuşmaların ardından eğitim programına katılan üretici ve yetiştiricilere, protokol üyeleri tarafından sertifikaları ve hediyeleri verildi.

Arı yetiştiriciliği eğitimi Sivrice MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Seven tarafından verildi.

Kaynak: Rektörlük Basın Yayın ve Halkla İlişkiler