FÜ Eğitim Fakültesinde akademik teşvik alan öğretim üyelerine teşekkür belgesi

0
428

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından “2020 Akademik Teşvik Çalışmaları” çerçevesinde öğretim üyelerine teşekkür belgesi verildi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan programa; Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Gömleksiz ile öğretim üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Gömleksiz, akademik teşvik uygulamasının yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademisyenlerin; bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte yurt içi ve yurt dışında sonuçlandırdıkları proje, araştırma, kitap, yayın, tasarım, sergi, patent ve bilimsel yayınlardan belirli standartlara sahip uluslararası toplantılarda sundukları bildiriler ile ödüllerinden dolayı verilen bir teşvik ödeneği olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ise Fırat Üniversitesinin akademik başarı olarak URAP Araştırma Laboratuvarı’nın sonuçlarına göre, Türkiye de 22. sırada olduğunu belirtti ve üniversite olarak araştırma üniversitesi olma yolunda ilerlediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından akademik teşvik alan öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi.

Kaynak: Rektörlük Basın Yayın ve Halkla İlişkiler