Fırat Üniversitesi, Malatya’daki depremzedelere yardıma devam ediyor

0
138

Fırat Üniversitesi tarafından düzenlenen yardım kampanyaları ile Malatya’daki depremzedelere yardım yapılmaya devam ediliyor. İlk etapta; gıda, yemek, erzak, giyim, battaniye ve insani yardım yapıldığı bildirildi. 

Fırat Üniversitesi komşu şehir Malatya’daki depremzedeleri unutmadı. İlk etapta 2 bin 500 kişilik yemek, Elazığ Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin de destekleriyle hazırlanan 5 bin kişilik çorba ve gönderildi. Son 24 saat içerisinde Fırat Üniversitesi tarafından 10 bin 500 kişilik yemeğin Malatya’ya gönderildiği bildirildi. Ayrıca Malatya’daki depremzedelere gönderilmek üzere, Fırat Üniversitesi fırınında da sürekli ekmek üretimi yapılmaya başlandı.

Diğer yandan Fırat Üniversitesi tarafından düzenlenen “Acil Yardım Kampanyası” kapsamında Malatya’ya gıda yardımının yanı sıra; 3 bin adet battaniye, 670 kıyafet paketi, 250 paket hijyen malzemesi, 70 paket çocuk bezi, 20 ısıtıcı gönderildi.

Yardım malzemesi desteğinin dışında, Malatya’dan yapılan insan gücü çağrısı üzerine 100 kişiden oluşan gönüllü öğrencilerle birlikte Malatya’daki yardım dağıtımlarına destek olmak için gidildi. Gelen yardımların tırlardan indirilmesine ve ayrıştırılmasına destek olundu.

Elazığ Valisi. Dr. Ömer Toraman, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile birlikte Fırat Üniversitesinde yürütülen yardım çalışmalarının yapıldığı salonu ziyaret ederek, gece gündüz demeden çalışan öğrencilere ve personele teşekkür ettiler.

Ayrıca 80 gönüllü Fırat Üniversitesi öğrencisinin Malatya’ya gittiği bildirildi.  Öğrencilerin Malatya’ya gelen yardımları depolara indirip, ayrıştırma işlemlerini yaptığı belirtildi. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş da Malatya’daki gönüllü öğrencileri ziyaret ederek emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Fırat Üniversitesi Resmî Twitter Hesabı