FÜ Harput Yerleşkesi’nde 23 bin fidan toprakla buluşturuldu

0
238

Haber: Zeynep Sancar
Fotoğraf: Zeynep Sancar ve F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü kapsamında, Fırat Üniversitesi ve Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” temalı etkinlik, Harput Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Harput Yerleşkesi’nde yaklaşık 23 bin fidan toprakla buluşturuldu.

İletişim Fakültesinin de içerisinde bulunduğu Fırat Üniversitesi Harput Yerleşkesi arazisinde düzenlenen etkinliğe başta Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman olmak üzere il protokolü, Fırat Üniversitesi yöneticileri ve personeli, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü personeli, güvenlik güçleri, şehit aileleri yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Fidan dikimine Fırat Üniversitesini temsilen; FÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ ve Prof. Dr. Soner Özgen katıldı.

Etkinlik kapsamında, Harput Yerleşkesi’nde bulunan 100 hektarlık alanda toplam 23 bin adet fidan dikildi. Dikilen bu fidanlar arasında sedir, mavi servi, karaçam, ıhlamur ve çınar gibi fidanlar bulunuyor.

Törende konuşma yapan FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, dünyadaki en iyi kampüs alanlarından birisine sahip olan Fırat Üniversitesinin, ağaçlandırma etkinliği ile doğaya ve insanlığa karşı toplumsal sorumluluğunu bir kez daha yerine getirmiş olacağını ifade etti.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü; ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip ormanları korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapılıyor.