FÜ Hastanesindeki sağlık personellerine, “Afet ve Acil Durum Yönetimi” konulu eğitim verildi

0
170

Fırat Üniversitesi Hastanesindeki sağlık çalışanlarına yönelik, afet ve acil durum konulu eğitim sunumu gerçekleştirildi.

Eğitim, Fırat Üniversitesi Sivil Savunma Uzmanı Naim Tan tarafından verildi. Tan, Türkiye’de yüksek deprem riski bulunması nedeniyle, ciddi deprem ve benzeri afetler yaşanmakta olduğunu dile getirdi. Bu afetler arasında da Elazığ’da 6.8 şiddetinde gerçekleşen depremi örnek gösterdi. Tan, başta deprem olmak üzere Türkiye’de sıkça görülen diğer afetlere yönelik olarak, afetlerle ilgili yapılacak doğru davranışların neler olması gerektiği hususunun altını çizdi.

Eğitimde; deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gereken hareket tarzları, yangın çeşitleri, meydana geliş sebepleri, yangın söndürme cihazları ve tahliye planları ile ilgili bilgi verildi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi 6. kat konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime, Fırat Üniversitesi Hastanesi Müdürü Metin Cebeci, Fırat Üniversitesi Hastanesi Sivil Savunma Sorumlusu Orhan Yükrük ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Kaynak: Fırat Üniversitesi Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü