FÜ ile TUSAŞ iş birliğinde Bilişim ve Dijital Araştırmalar Laboratuvarı kuruldu

0
93

Fırat Üniversitesi, Türk Havacılık Uzay Sanayi arasında Ar-Ge alanındaki iş birliklerini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda FÜ’de “Bilişim ve Dijital Araştırmalar Laboratuvarı” kuruldu.

FÜ Mühendislik Fakültesi Kampüsü’nde kurulan laboratuvarın açılışına; Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kurulan laboratuvarlarda, TUSAŞ tarafında üretilen savunma sanayii ürünlerinin mühendislik problemlerine çözümler getirecek, ikili işbirlikleri kurulacak, projeler geliştirilecek ve savunma sanayiye nitelikli mühendisler yetiştirilecek. Ayrıca üniversitedeki tüm akademisyenlerin ve öğrencilerin kullanımına sunulan bu laboratuvarda üretilen projeler TUSAŞ tarafından bütçelendirilecektir.

FÜ’de Bilişim ve Dijital Araştırmalar Laboratuvarı’nın açılması ile ilgili protokol, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ile FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş arasında imzalandı.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü