Rektör Prof. Dr. Göktaş’tan “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” mesajı

0
32

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadeleri kullandı:

”Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli vatandaşlarımızın haklarına dikkat çekmesi açısından oldukça büyük önem arz etmektedir.

Engelli olan bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamak, toplumsal sorumluluk almalarına destek olmak hepimizin ortak sorumluluğudur. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hareket eden Devletimiz; engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları için çok ciddi temel düzenlemeler yapmış ve hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilme imkânı sağlanmıştır.

Geleceğe güvenle bakan bir toplumu inşa etmek; hiç kuşkusuz engelli ya da engelsiz hepimizin ortak umut ve hedeflerimizi paylaşarak birlik ve beraberliğimizi sağlamaktan geçmektedir.

Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.” 

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü