FÜ İletişim Fakültesi 19’uncu dönem mezunları, coşku dolu törenle uğurlandı

0
640

Haber: Büşra Turan – Emre Alperen Borazan – Halil Katar – Hivda Aslan

Fotoğraflar: Emre Alperen Borazan – Halil Katar

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi bu yıl 19’uncu dönem mezunlarını vermenin gururunu yaşadı. İletişim Fakültesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda yapıldı. Coşku dolu bir törenle yeni hayatlarına uğurlanan genç iletişimciler, DJ ve müzik performansı ile mezun olmanın sevincini yaşadılar. 

FÜ Rektörlük Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet törenine; FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı; Dekan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adem Doğan, Dekan Yardımcısı ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tamer Kavuran, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Göksel Göker, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Süleyman İlaslan, Fakülte Sekreteri Serdal Pekince’nin yanı sıra İletişim Fakültesi öğretim elemanları, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İletişim Fakültesi dönem birincisi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Ayça Aslan’ın mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmasıyla başladı. Aslan konuşmasında, “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum: eğer ben şu an bu kürsüde birincilik derecesinde konuşma yapıyorsam, bu emek sadece bana ait değil, başta ailem, değerli hocalarım ve arkadaşlarımın desteği sayesindedir. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyor, katılım gösteren başta Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Soner Özgen hocamız ve tüm katılımcılara şahsım, mezun arkadaşlarımın adına teşekkürlerimi sunuyorumŞimdi biliyoruz ki, üniversitemizin bize kazandırdığı bilgi ve tecrübe ile yeni bir hayata adım atmaya hazırız. Fırat Üniversitesinin bize kattığı değerler ile çok daha bilgili, cesaretli ve donanımlıyız. Şunu da iyi biliyoruz ki, hem uygulama birimleri hem de akademik alt yapısı ile güçlü ve donanımlı eğitim veren FÜ İletişim Fakültesi, bizleri meslek hayatımıza en iyi şekilde hazırladı. İletişim Fakültesinden aldığımız bilgi ve becerileri, bundan sonraki meslek hayatımızda; mesleki etik ve ilkeler çerçevesinde kullanacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.” dedi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Mezuniyet törenleri bir yandan fakülteden ayrılmanın verdiği hüznü bir yandan da yeni başlangıçların habercisi olduğu için hüznün ve sevincin bir arada yaşandığı günlerdir. Bugün özelikle mezun öğrencilerimizle ve değerli aileleri için çok özel bir gün. Hepimiz dört yıllını başarıyla bitirmiş sevgili öğrencilerimizi uğurlamak için burada toplandık. Bu önemli günde öğrencilerimize öğrenim sürecinde yol gösteren değerli bilgi ve tecrübelerini öğrencileriyle paylaşan hocalarımıza, eğitim ve öğretim süreçlerini başarılı bir şekilde yürütülmesine katkı sunan araştırma görevlilerimize, idari personelimize buradan teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca fakültemizdeki sorunların giderilmesinde her zaman desteğini esirgemeyen başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Göktaş olmak üzere üniversitemiz yöneticilerine sizlerin huzurunuzda teşekkürlerimi sunuyorum. Dünyada her şey iletişim ile gerçekleşmektedir, iletişimden kopuk bir dünyadan söz edilemez. Sevgili aileler, gözünüzün nuru çocuklarınızı 4 yıl önce bizlere emanet ettiniz bugün Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun oldular onlardan hiçbir zaman desteğinizi esirgemeyeceğinizi biliyorum. Sevgili mezun öğrenciler bundan sonraki hayatınızda çalıştığınız her yerde dürüst olun, hiçbir zaman çalışmaktan, araştırmaktan vazgeçmeyin, mezuniyetinizi kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.” 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen ise konuşmasında şunları dile getirdi:

“Kıymetli konuklarım, kökleri 1967 yıllarına dayanan üniversitemiz bugün 72 ön lisans, 78 lisans, 109 yüksek lisans, 74 doktora programı olmak üzere toplam 333 diploma programı 40 bine aşkın öğrencisi 2 binden fazla akademisyeni 3500 idari personeliyle bölgemizin en büyük en güçlü ikinci üniversitesi konumundadır. Üniversite sıralamalarında ülkemizde her zaman ilk 20’nin içerisine girmiş olan Fırat Üniversitesi 100 binden fazla yetiştirdiği nitelikli insan gücü ve yaptığı araştırmalarla ülkemizin gelişmesine ve insanlığa önemli katkılar sağlamıştır. Kıymetli veliler, öğrencilerimiz Fırat Üniversitesinde iyi bir eğitim aldı. İyi bir gelecek inşa edebilmeleri konusunda bizler onlara güveniyoruz sizlerde güveniniz ve gurur duyunuz onlara güvendiğiniz sürece hedeflerine ulaşmaları daha kolay olacaktır. Değerli meslektaşlarım, öğrencilerimizi aile sıcaklığı içinde geleceğe hazırladınız onlara sadece mesleki eğitim vermekle kalmayıp aynı zamanda iyi ve kötü günlerinde yardımcı olarak rehber olmuş ve kendi çocuklarınız gibi gördünüz şimdi onlardan ayrılma zamanı geldi. Ancak biliyorum ki bizler var olduğumuz sürece nice güzel nesiller yetiştireceğiz.’’

Program; fakültede ve bölümlerde dereceye giren öğrencilere plaket, hediye ve başarı belgelerinin verilmesinin ardından, tüm öğrencilere başarı belgelerinin öğretim elemanları tarafından takdim edilmesi ile devam etti. Program ayrıca mezun olan tüm öğrencilerin sahneye çıkarak keplerini havaya atmasıyla coşku dolu anlara da sahne oldu.

Son olarak FÜ Kültür Park’ta düzenlenen DJ ve müzik performansında ise mezun öğrenciler ve aileleri gönüllerince eğlendi.

Fakültede dereceye giren öğrenciler ise şu şekilde oldu:

Fakülte 1’incisi: Ayça Aslan (Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü)

Fakülte 2’ncisi: Kadir Münar (Radyo, Televizyon ve Sinama Bölümü)

Fakülte 3’üncüsü: Şevval Özlü (Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü)

Gazetecilik Bölümü:

1’inci: Habibe Oğuz, 2’nci: Fırat Pektaş, 3’üncü: Ahmed Eldahir

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü:

1’inci: Ayça Aslan, 2’nci: Şevval Özlü, 3’üncü: Beyza Bişkin

Radyo, Televizyon ve Sinema:

1’inci: Kadir Münar, 2’nci: Ahmet Arslan, 3’üncü: Hüsna Yaprak Karataş