FÜ İletişim Fakültesi 20’inci dönem mezunları, coşku dolu törenle uğurlandı

0
251

Haber: Tuğçe Ataş
Fotoğraflar: Eyüphan Başdaş – Muhammed Halit Uz – FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 20’nci dönem mezunları, düzenlenen coşkulu törenle uğurlandı. İletişim Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yeni hayatlarına uğurlanan genç iletişimciler, mezun olmanın sevincini aileleri ile birlikte yaşadılar. 

FÜ Rektörlük Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet törenine; FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı; Dekan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adem Doğan, Dekan Yardımcısı ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tamer Kavuran, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Göksel Göker, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Süleyman İlaslan, Fakülte Sekreteri Serdal Pekince’nin yanı sıra İletişim Fakültesi öğretim elemanları, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından İletişim Fakültesi dönem birincisi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi İremnur Çetin’in mezun öğrenciler adına yaptığı konuşması ile başladı. Çetin konuşmasında, “Yaşadığımız pandemi ve sonrasında üzüntü verici deprem felaketinin etkisiyle tam olarak üniversite hayatını tadamadığımızı biliyorum ama bunların bizi ne kadar olgunlaştırdığının farkında olmanızı isterim. Başarı sadece kendimize ait bir öykü değildir. Bizleri bugünlere getiren sevdiklerimiz, ailelerimiz ve değerli hocalarımız bu başarının en önemli parçasıdır. Onlara minnettarız ve bu mutlu anımızı onlarla paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı ise yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün özellikle mezun öğrencilerimiz ve değerli aileleri için çok özel bir gün. Hepimiz okulunu başarı ile bitirmiş, sevgili öğrencilerimizi uğurlamanın sevincini yaşıyoruz ama içimiz biraz buruk. Ne yazık ki 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler birçok insanımızı aramızdan aldı. Depremde vefat eden bütün vatandaşlarımıza ve üniversite öğrencilerimize Allah’tan rahmet ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum. İnşallah bu kötü felaketleri bir daha milletçe yaşamayız.

Değerli konuklar ve sevgili öğrenciler, iletişim bilimi 21. yüzyılın en önemli bilim dallarından biridir. Toplumsal yaşamın her alanını irdelemesi iletişim ve medya teknolojisinin her geçen gün daha da gelişmesi ve önemli hale gelmesi bunun en büyük göstergesidir. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak ilk kurulduğumuz günden bugüne kadar iletişim sektörünün her alanında çalışacak olan pek çok başarılı mezunlar verdik ve vermeye devam edeceğiz. Öğrencilerimize öğrenim süreçlerinde yol gösteren değerli bilgi ve tecrübelerini öğrencileri ile paylaşan hocalarımıza, eğitim ve öğretim süreçlerinin başarılı bir şekilde yürütülmesine katkı sunan araştırma görevlilerimize ve idari personelimize buradan teşekkür etmek istiyorum.”

FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ise konuşmasında mezuniyet belgelerini alan öğrencileri tebrik ederek, 1967 yılında yükseköğretim faaliyetlerine başlayan, her yıl ülkemize nitelikli insan gücü katkısında önemli bir yere sahip olan Fırat Üniversitesinin bugün geldiği noktada ülkemizdeki ve dünyadaki önemli araştırma üniversiteleri arasında yer aldığını belirtti.

2020 yılında Elazığ depremi ile başlayıp daha sonra pandemi ile devam eden ve en son 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ile birlikte devam eden süreçte eğitim-öğretim faaliyetlerinin etkilendiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, bu süreçte büyük gayret sarf eden öğrenci ve akademisyenlere teşekkürlerini iletti.

Fakülte ve bölümlerde dereceye giren öğrencilere plaket, hediye ve başarı belgelerinin verilmesinin ardından mezuniyet keplerini havaya atan öğrenciler, mezuniyetlerini coşku ile aileleri ile birlikte kutladı.

Fakültede dereceye giren öğrenciler ise şu şekilde oldu:
Fakülte 1’incisi: İremnur Çetin (Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü)
Fakülte 2’ncisi: Sümeyye Konuk (Gazetecilik Bölümü)
Fakülte 3’üncüsü: Mahmut Efekan Göktürk (Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü)

Gazetecilik Bölümü
Bölüm 1’incisi: Sümeyye Konuk
Bölüm 2’ncisi: Emre Alperen Bozaran
Bölüm 3’üncüsü: Muhammed Aktaş

Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü
Bölüm 1’incisi: Mahmut Efekan Göktürk
Bölüm 2’ncisi: Zeynep Çakıroğlu
Bölüm 3’üncüsü: Murat Hüdavendigar Güzelçiftçi

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü
Bölüm 1’incisi: Dilek Esendal
Bölüm 2’ncisi: Büşra Aktaş
Bölüm 3’üncüsü: Beyza Zorlar

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü
Bölüm 1’incisi: İremnur Çetin
Bölüm 2’ncisi: Mehmet Aydın
Bölüm 3’üncüsü: Mete Ördü