FÜ İletişim Fakültesi 31. Genç İletişimciler Yarışması’nda 2 öğrencisi ile finalde

0
278

Haber: Resmiye Tokgöz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) ortaklaşa düzenlediği 31. Genç İletişimciler Yarışması finalistleri belli oldu. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesinden iki öğrenci farklı dallarda katıldıkları iki ayrı proje ile finale kaldı.

Yarışmada; İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Resmiye Tokgöz “Yazılı Dal”, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yunus Emre Aydın ise “İşitsel Dal” alanlarında finale kalmayı başardı. “Haber – Haber Araştırma” kategorisinde Resmiye Tokgöz’ün “Yaşar Kemal’in göçmenleri: Bulgaristan’dan Diyarbakır’a göçmenlerin hikâyesi” adlı gazete haberi, ”Radyo Programcılığı” kategorisinde ise Yunus Emre Aydın’ın “Boş Fındık” çalışması finale kalan projeler oldu.

Nitelikli medya çalışanı yetişmesine katkı sağlamak, sürekli gelişimi teşvik etmek ve iletişim fakültesi öğrencilerinin medyanın çağdaş liderleri olarak yetişmesine katkıda bulunmayı hedefleyen yarışmaya bugüne kadar 20 binden fazla öğrenci 15 bini aşan projeyle başvurdu. Yarışmada daha önce de Çağan Irmak, Güven İslamoğlu, Cüneyt Özdemir, Yağız Şenkal, Şirin Ediger gibi önemli isimler de ödül aldı.

Pandemi koşulları nedeniyle ödül töreni 16 Mart 2021 Salı günü saat 20:00’da www.canliyayin.com/genciletisimcilerodultoreni linkinden canlı yayın olarak gerçekleştirilecek.