FÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tanyıldızı, İletişim Müzesi’ni TRT radyosunda anlattı

0
104

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, “Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Müzesi” ve “Fotoğraflarla Yaşayan Harput” karma fotoğraf sergisinin açılışı dolayısıyla TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nun canlı yayın konuğu oldu. Radyo yayınında İletişim Müzesi’ni anlatan Dekan Prof. Dr. Tanyıldızı, İletişim Müzesi’ni TRT radyoları aracılığıyla tüm Türkiye’ye tanıttı.   

Dün açılışı gerçekleştirilen İletişim Müzesi ve Fotoğraflarla Yaşayan Harput karma fotoğraf sergisi TRT aracılığıyla tüm Türkiye’ye duyuruldu.

FÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, TRT GAP Diyarbakır Radyosu Yapımcısı İbrahim Halil Şahin ve Sunucu Bahar Uygur’un hazırladığı “Hayatın İçinden” radyo programının canlı yayın konuğu oldu.

Dekan Prof. Dr. Tanyıldızı, program sunucusu Bahar Uygur’un müzenin nasıl oluşturulduğu ile ilgili sorusuna şu sözlerle yanıt verdi: “İletişim müzemiz; Fakültemiz Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğr. Gör. Recep Bağcı hocamızın uzun yıllar üzerinde çalıştığı ve muhafaza ettiği iletişim eserlerinden oluşmaktadır. Müzemize aynı zamanda birçok iletişim sevdalısı hayırsever de bağışta bulundu. Biz de üniversitemizin destek ve katkılarıyla, bu eserlerin müze haline getirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için İletişim Müzesi’ni kurduk ve ziyarete bugün itibariyle açmış bulunuyoruz.” 

Prof. Dr. Tanyıldızı, sergiye ait fotoğrafların hangi sanatçıların eseri olduğu ile ilgili soruya, “Sergimizde Harput ile ilgili çok eski arşiv fotoğrafları yer alıyor. Fakültemiz Öğr. Gör. Recep Bağcı ve Fotoğraf Sanatçısı Feridun Şedele’ye ait olan fotoğraflar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Bu fotoğraflar önemli arşiv niteliğinde olup, Harput’un tarihine görsel öğelerle ışık tutuyor. Ziyaretçilerimiz, belki de daha önce hiçbir yerde görme fırsatı bulamadığı Harput fotoğraflarını sergimizde görebilecekler.” yanıtını verdi. 

Dekan Prof. Dr. Tanyıldızı serginin ne zamana kadar açık olacağı ile ilgili soru üzerine ise şunları ifade etti: “Sergimiz bir hafta boyunca İletişim Fakültesi fuaye alanında tüm sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm sanatseverleri fakültemize, sergimizi ziyaret etmeye davet ediyorum.”