FÜ İletişim Fakültesi mezununa İFSAK 43. Ulusal Kısa Film Yarışması’ndan ödül

0
110

Haber: Emre Alperen Borazan

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü mezunu Murat Kılıç, İFSAK 43. Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması’nda “Mısırlı Emmi” isimli kısa filmi ile Belgesel Dalı Jüri Özel Ödülüne layık görülerek ödülünü aldı.

2022 yılı Mart ayında yapımı tamamlanan kısa film ile yarışmaya katılan Kılıç, 15 dakikalık etkileyici bir anlatıyla jürinin ve seyircilerin beğenisini kazandı. Film, Elâzığ Keban Barajı üzerinde yaşayan ve geçimini balıkçılıkla sağlayan Mustafa Çakmak’ın hikâyesini konu alıyor. Seyirciyi sürükleyici bir hikâyenin içine çeken film, izleyenlerde büyük bir etki bırakmayı başardı.

Anne babasını kaybettikten sonra doğayla daha yakın bir bağ kurmaya başlayan Çakmak, her bir zerresine özenle baktığı bahçenin bütün ağaçlarını evladı gibi sahiplenmiş. Keban Barajı kıyısında balıkçılıkla uğraşan Çakmak, küresel ısınma, yağışların azalması ve su israfı gibi nedenlerden dolayı endişeli. Gidişat böyle devam ederse bahçesi ile alabalık tesisi arasında bir tercih yapmak zorunda kalacak. Ancak hasta olduğunu öğrenmesiyle geçici endişeler yerini kadim bir teslimiyete bırakmış.