FÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinden köyde yaşayan kadınlara yönelik sosyal sorumluluk projesi

0
483

Haber ve Fotoğraf: Zeynep Sancar

Fırat Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları Reklam Uygulamaları dersi kapsamında,  “Günler Onlarla Güzel” adlı sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdi.

Sivrice Uzuntarla köyünden şehir merkezine getirilip misafir edilen dört kadın ile birlikte gerçekleştirilen etkinlik, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin katılımlarıyla yapıldı.

Kadınlar ve öğrenciler proje kapsamında öğle yemeğinin ardından, bir alışveriş merkezi içerisinde bulunan bowling salonunda gönüllerince eğlendiler. Daha sonra kuaföre gidilerek, gün sonlandırıldı. Misafir edilen Yeliz Bağ, Sevim Gül, Eylem Turhan ve Zeycan Yıldız evlerine uğurlandı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Nezihe Var, “ Etkinlikteki amacımız, köy ve şehir hayatı arasında bir köprü kurmak, kadınlarımızı şehir hayatının koşuşturması içine almak ve bir nebze olsun onları köy hayatından uzaklaştırıp, güzel bir gün geçirmelerini sağlamak oldu” ifadelerini kullandı. Etkinlikten memnun kaldıklarını belirten Yeliz Bağ, Sevim Gül, Eylem Turhan ve Zeycan Yıldız ise şehir merkezine ilk defa eğlenmek için geldiklerini, bowling oynamanın ve kuaföre gitmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. Gençlere bu projeyi gerçekleştirdikleri için teşekkür eden ekip, aynı zamanda onları da köy hayatını yaşamaları adına misafir etmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.