FÜ Rektörü Prof. Dr. Göktaş’tan, İstiklâl Marşı’nın Kabulünün Yıl Dönümü mesajı

0
41

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş “12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 102. Yıl Dönümü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.  

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İstiklâl Marşımız, Türk milletinin tam bağımsız bir millet ve devlet olarak var olma iradesinin toplumsal bir sözleşmesi, millî mutabakat metnidir. İstiklal marşımız, milletimizin milli birlik ve beraberliğini sağlayan, bizleri ortak ülküde birleştiren ortak değerlerden biridir.  

Millî Mücadelenin âdeta bir özeti olan istiklalin sembolü İstiklâl Marşımız bağımsızlığımızın da tarihi bir vesikasıdır. Millî Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un büyük bir aşk ve derin imanla kaleme aldığı bu veciz eser, kadim medeniyetimizin ortak sesi ve ortak vicdanı olmuştur. İnanıyorum ki aziz milletimiz, geçmişte olduğu gibi bugünde ve gelecekte de büyük vatan şairimizin İstiklâl Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize sahip çıkacak; ortak sesimiz olan İstiklâl Marşının yurdumuzun semalarında ilelebet yankılanmasını sağlayacaktır.  

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, İstiklâl Marşımızın Şairi Mehmet Âkif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü