FÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinden, şehitler anısına fidan dikimi projesi

0
33

Fotoğraf: Fırat Üniversitesi Sinema Topluluğu

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, şehitler anısına fidan dikti.  

FÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri anlamlı bir çalışmaya imza attı. Gerçekleştirilen çalışma ile Rektörlük Kampüsü’nde bulunan alana, 1945 yılından günümüze Elazığ’da ve farklı illerde şehit olan şehitlerimiz adına fidan dikildi.

Fidan dikim programına; FÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, İl Jandarma Komutanlığı’ndan Binbaşı Necmettin Erdoğan, Elazığ Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Adem Cankara, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Gör. Mehmet Fatih Çakar, şehit yakınları ile İletişim Fakültesi öğrencileri katıldı.

Ağaç dikim etkinliğinde konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, “Dikeceğimiz fidanlarla 1945 yılından bugüne şehit düşmüş 316 şehidimizin ismini yaşatacağız. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.

Şehitler adına birer fidan diktiklerini belirten Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner ise “bizler için şehitlerimiz çok kıymetli” dedi.

FÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin çok anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ da düzenlenen etkinliklerle şehitlerin hatıralarının hep taze tutulacağının ve gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli olduğunu vurguladı.

FÜ Rektörlük Kampüsü içerisinde oluşturulan ormanda dikilen fidanlara şehitlerin isimleri de asıldı. Etkinlikte 316 fidan toprakla buluşturuldu. Dikim işleminin ardından katılımcılar, fidanlara can suyu verdi.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü