Haber: İrfan Gazi Avcı
Fotoğraf: Batuhan Deniz
Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından “Bir Başarı Hikayesi” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Kendi başarı hikayesine değinen Özel Universal Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Kaan Kaya, öğrencilere yönelik olarak, “Yola çıkarken bu aşamaya geleceğimi hayal etmemiştim. Ben yola çıktım, yürümeye başladım; adım attım, yol göründü. Görünen yolda yürüdüm.” dedi.
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliğe; Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran İmik Tanyıldızı, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tamer Kavuran, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğr. Gör. Mehmet Fatih Çakar, Öğr. Gör. Recep Bağcı, Gençlik ve Spor Elazığ İl Müdürü Abdulsamet Eren, Kanal Fırat Haber Spikeri ve TRT Elazığ Sorumlusu Canan Gedik, konuşmacı olarak da Özel Universal Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Kaan Kaya ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “Elazığ’da yapılan yatırımlar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak hem çocuklarımız hem de gençlerimiz için çok kıymetli. Bakanlığımız başta olmak üzere Cumhurbaşkanımız gençleri çok önemsiyor. Dünyada öğrenci yurtlarında yatak kapasitesi en çok olan ülke Türkiye. ‘Hiçbir öğrencimiz dışarıda kalmayacak’ sloganıyla Elazığ’da gençlerimizi yurtlarda ağırlıyoruz. Elazığ’da beş gençlik merkezimiz var.” dedi.
“Başarıya ulaşmak için harekete geçmek lazım”
Özel Universal Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Kaan Kaya ise konuşmasında başarı hikayesini şu sözlerle anlattı:
“Buraya ‘Bir başarı hikayesi’ diye geldim. Bizim de hedefimiz sizlere bu yolda ilerlediğinizde nelerle karşılaşabileceğinizi göstermek. Benim hikayem Elazığlıyım, burada okudum. Tıp fakültesini bitirdim. Sonra bir dönem İstanbul’da özel bir kurumda çalıştım. İlk TUS’a girdiğimde otuz almıştım, sonraki sene çalışıp altmış beş alıp bir yerlere yerleştim. O zamana kadar şunu idrak etmemiştik: insan çalıştığında kalıpların dışına çıkma şansı her zaman var.
Sonra göz ihtisasımı seve seve yaptım. En son dönemde de göz ihtisası ile bazı bölümlerde yetersizlik hissettiğim konular var, ‘Ne yapabilirim?’ diye düşünmeye başladım, artık ufkum açılmıştı. O zaman dedim ki, ‘Ben burada bunu halledemeyeceksem yurtdışında bir yerlere gidip bu işi iyi bir yerde öğreneyim.’ Üniversitelerin listesine çıkarıp kendime hedef bir ülke seçtim. İngiltere’yi seçtim, çünkü orası iyiydi. Oradaki hocalarla mailleşmeye başladım. Mail atıyorum ama hiç tanımıyorum, referansım yok.
Sonra bana İngiltere’den bir mail geldi. Hocalarıma ‘İngiltere’den kabul aldım’ dedim. İnanmadılar tabi. Hiç kimseyi tanımıyordum. Uçağa bindim, gittim. İngilizcem iyiydi. Buradan şunu da çıkaralım: Şu andan itibaren hangi bölümde olursanız olun dilinizi geliştirmelisiniz.”
Op. Dr. Kaya sözlerine şöyle devam etti:
“İngiltere’ye gittiğimde oradaki klinikte gerekli testlere tabii tutuldum. Deneme sürem 6 aya kadar uzadı, orada ameliyathaneye girme hakkı kazandım. Bunlar bana ne kattı? Yola çıkarken bunların hiçbirini hayal etmemiştim. Ben yola çıktım, yürümeye başladım; adım attım, yol göründü. Görünen yolda yürüdüm. Şimdi ben hekimim, özel bir hastanede başarılı bir hekim olarak çalışıyorum.”
Etkinlik sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran İmik Tanyıldızı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğr. Gör. Mehmet Fatih Çakar tarafından, etkinliğe katılım sağlayan konuklara plaket ve çiçek takdim edildi. Özel Universal Göz Hastanesi yönetimi ise konferansa katılım gösteren tüm misafirlere çeşitli hediyeler sundu.