FÜ Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde, teknoloji yarışması etkinliği gerçekleştirildi

0
223

Haber ve Fotoğraf: Emre Alperen Borazan

Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde, İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nde Vodafone Hackathon etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik, Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği öğrencisi Hande Karaca moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Görevliler, öğrencilere Merkezi gezdirerek tanıttı. Gezinin ardından etkinliğin açılış konuşmasını Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar yaptı. Prof. Dr. Akpınar konuşmasında, “Öncelikle düzenlenen etkinlik için teşekkür ederim. Bugün bu etkinlik vesilesi ile çok önemli adımlara imza atacağımıza inanıyorum. Bu etkinliğin gerek staj gerekse iş imkânları konusunda olumlu olmasını diliyorum. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından konuşan Hidayet Can Ulubaş, GDG Elazığ ve GDSG Elazığ’ın tanıtımını yaptı. Ulubaş’ın konuşmasının ardından 20 soruluk Kahoot oynandı ve oyuna Prof. Dr. Ebru Akpınar da katılım sağladı. İpek Yolu Merkezi’nin de destekleri ile oyunda birinci olan öğrenciye iki gün süre ile yatılı bir şekilde uygulamalı insansız hava araçları eğitimi hediye edildi. İkinci öğrenciye de 3D printer eğitimi hediye edildi. Üçüncü öğrenciye ise 3D yazıcıda basılmış eşyalar hediye edildi.

Vodafone ekibinin etkinliğin gidişatını tanıtması ile 24 saatlik Hackathon maratonu başladı. Kazanan ilk 3 takıma Vodafone tarafından alışveriş kodları hediye edildi.