FÜ Öğretim Üyesi “Nizami Gencevi ve Şark Garp Edebi Kültür Mirası” adlı uluslararası sempozyumuna katıldı

Türk dünyasının büyük şairi, mütefekkiri ve filozofu Genceli Nizami‘nin 880’inci yılı dolayısıyla Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi tarafından “Büyük Azerbaycan Şairi Nizami Gencevi ve Şark Garp Edebi Kültür Mirası” adlı uluslararası sempozyum düzenlendi.

Sempozyuma FÜ adına davetli konuşmacı olarak katılan İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Kaan Yalçın, sempozyumda en güncel konulardan biri olan “Ekolojik Göstergebilimsel/Ekosemiyotik Dil Bağlamında Genceli Nizamî’nin Eserleri” adlı bildirisini sundu.

Sempozyum sonunda FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş tarafından Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elçin Babayev’e sempozyumla ilgili olarak gönderilen tebrik plaketini ve hediyeleri Doç. Dr. Süleyman Kaan Yalçın takdim etti.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü