FÜ Rektörü Göktaş’tan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

0
46

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şunları ifade etti:

“Ya İstiklal, Ya Ölüm” parolasıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 103’üncü yıl dönümünü büyük bir sevinç ve kıvançla kutluyoruz. Bu önemli tarihi geleceğimizin teminatı olan gençlere armağan etmek büyük önderimizin geleceğe olan güven, inanç ve kararlılığının da bir göstergesidir

 “Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919 tarihi aziz Türk milletinin, kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği, vatanımıza ve bayrağımıza yönelen tehditleri milletimizin canı pahasına bertaraf edeceğini gösterdiği bir tarihtir. İstiklal şuuruyla yetişen gençlerimiz, tarihlerine sahip çıkmaları, milli değerlerine bağlılıkları, her açıdan nitelikli ve donanımlı olmaları sayesinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımada temel unsur konumundadırlar. Gençlerimizin, çağın gereklerine uygun bilgiler üreterek insanlığın hizmetine sunmaları ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmaları en büyük arzumuzdur. Ülkemizi yeni ufuklara onların fikirleri, buluşları, düşünceleri, azim ve kararlılıkları taşıyacaktır.  

Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanları rahmetle yâd ediyor, gençlerimizi ve aziz milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü