FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı

0
454

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ’da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş etkinlikler kapsamında, 15 Temmuz şehitleri anısına Elazığ Valiliği bahçesinde çiçeklendirme, şehitlik ziyaretleri, 15 Temmuz şehitler yolu açılışı, kortej yürüyüşü ve akşam valilik meydanında düzenlenen programlara iştirak etti.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş Valilik meydanında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde bu hain darbe girişimi bertaraf edilmiştir. Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin mermilere, tanklara ve hatta uçaklara göğsünü siper ederek FETÖ’cü hainlere karşı kazanmış oldukları bu zafer bundan sonra ülkemize karşı içeride ve dışarıda göz dikmiş olan hainlere bir ders niteliğindedir. 1071 yılından beri uğrunda sayısız şehit vermiş bu müstesna millet elbette bu toprakları bir avuç haine teslim etmeyecekti. Bu alçaklar milletimizin bu gecede ülkeyi sömürgeci güçlere peşkeş çekmek isteyen hainlere karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ve İstiklal Mücadelesinde verdikleri cevabın aynısını vereceklerini unutmuşlardır. Aziz milletimizin bu gece de Ömer Halisdemir’i bağrından çıkaracağını unutmuşlardı. Bu hainlere milletin haddini bildireceklerini ve hak ettiklerini vereceklerini unutmuşlardı. Bu asil milletin hakka, adalete, kardeşliğe, hürriyete ve demokrasiye olan inanç ve bağımlılığını unutmuşlardı. Ülkemizi teslim alacaklarını sanarak 15 Temmuz gecesi harekâta geçen hainler ertesi akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmış ve darbecilere darbe yaparak mümtaz yerini almışlardır. Bu imanlı millet bir avuç haine teslim olmadı. Vatanına, demokrasisine ve aydınlık geleceğine sahip çıktı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü