FÜ Rektörü Prof. Dr. Göktaş’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

0
50

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, ‘‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şunları kaydetti:

”Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olan Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu, heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Cumhuriyet; bu coğrafyada milletimizin varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri, bağımsızlığına ve egemenliğine sahip çıkma kararlılığının en güçlü ifadesidir. Her alanda sahip olduğumuz kazanımları daha ileriye götürmek ve ülkemizi dünyada söz sahibi bir ülke konumuna getirmek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En Büyük Eserim’ dediği Cumhuriyet ve onun temel prensipleri etrafında toplanarak, birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ve çalışma ile mümkün olacaktır. Millî ve manevi değerlerimize sahip çıkarak bu önemli değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak adına yaşamak ve yaşatmak her zaman ortak sorumluluğumuz olmalıdır.  

Bu duygu ve düşüncelerle;  Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”