FÜ Rektörü Prof. Dr. Göktaş’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

0
65

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Geleceğimizin inşasına omuz veren, toplumun en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Kadınlarımızın toplumda hak ettikleri konuma yükselmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin başarısında anahtar bir rol oynamaktadır. Bir ana olarak, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı ahlak, edep ve terbiye dâhilinde yetiştirerek topluma faydalı birer fert olmaları yolunda gösterdikleri gayret ve fedakârlık her türlü takdirin üstündedir.  

Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızın her anında bizimle olan ve “Kadınsız Toplum, Yarınsız Toplumdur” felsefesi ile üretkenliği, fedakârlığı, duyarlılığı ve sevgiyi içinde barındıran tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” 

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü