FÜ yerleşkesinde “Ar-Ge, İnovasyon” ve “Yeni Nesil Maker Merkezi” kurulacak

0
370

Fırat Üniversitesinin iştirak ettiği “Fırat’ın Çocukları Teknoloji Yetkinlik Merkezi” isimli proje kabul edildi. 

Elazığ Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine; Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ile Proje Yürütücüsü Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfü Genç katıldı.

İmza töreni öncesinde değerlendirmelerde bulunan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Fırat Üniversitesinin iştirak ettiği, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaş olduğu “Fırat’ın Çocukları Teknoloji Yetkinlik Merkezi” isimli projenin kabul edildiğini belirterek, bu proje kapsamında 1 Milyon 750 bin TL’lik bir destek sağlanacağını, projeye %90 oranında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın katkı vereceğini söyledi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleriyle Elazığ’daki ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine teknolojiyi ve bilimi sevdirmek amacıyla hazırlanan “Fırat’ın Çocukları Teknoloji Yetkinlik Merkezi” isimli projenin hayırlı olmasını dileyerek; “Proje kapsamında kurulacak atölyelerde ilkokuldan üniversite ye kadar tüm öğrencilere bilim ve teknoloji alanında çeşitli eğitimler verilecektir. Proje kapsamında dezavantajlı gençler, girişimciler ve öğrenciler (Fırat’ın Çocukları) için Fırat Üniversitesi yerleşkesinde bir ‘Ar-Ge, İnovasyon ve Yeni Nesil Maker Merkezi’nin kurulumu ve bölge ihtiyaçlarına göre modellenmesi yapılacaktır. Merkezde yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri, otonom robotlar, CAD/CAM destekli modelleme ve insansız hava araçları (IHA) gibi üst düzey ‘Endüstri 4.0’ eğitimlerinin verilmesi hedeflenmektedir.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Göktaş son olarak bu projenin Elazığ’a ve ülkemize hayırlı olması dileklerinde bulunarak; projenin diğer yürütücüleri Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz, Doç. Dr. Mustafa Uğraş, Doç. Dr. Mustafa Savcı ve Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Zincirli’ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Erkaya Yırık ile Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Fırat’ın Çocukları Teknoloji Yetkinlik Merkezi” isimli projenin protokolünü imzalandı.

Kaynak: Rektörlük Basın Yayın ve Halkla İlişkiler