FÜ’de bağımlılık konferansı düzenlendi

0
54

Fırat Üniversitesi tarafından Bağımlılıkla Mücadelede bağımlılık sorununa karşı bilinçlendirmek amacıyla “Bilişim Teknolojileri ve Bağımlılık” konferans gerçekleştirildi.

Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda yapılan konferansa; FÜ Rektör Yardımcısı ve Üniversite Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, bağımlılıkla mücadele konusunda ülkemizde 2019 yılından itibaren başlatılan ve yürütülen çalışmalar ile bağımlılık konusunda genel bilgiler verdikten sonra bu kapsamda 2023 yılı içerisinde FÜ’de bağımlılıkla mücadele konusunda öğrenciler ve akademik personeli bilgilendirici çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Daha sonra FÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim üyesi Filiz Ersöğütçü tarafından  “Teknoloji Bağımlılığının dünü, bugünü ve yarını”, isimli sunumu ve  Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Songül Karabatak “Teknolojinin Karanlık Yüzü” sunumu ile özellikle  “Bilişim Teknolojileri ve Bağımlılık” konularında detaylı bilgiler verdiler

Bu sunumlar sonrasında Eğitim Fakültesi öğrencileri Zehra Kurtulmuş, Aybüke Zeynep Aydoğdu ve Elifsu Atlı ise Bağımlılıkla Mücadele konularında yapmış oldukları anket çalışmaları ve sonuçları hakkında bilgiler vererek sunumlarını gerçekleştirdiler.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü