FÜ’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler kültürlerini tanıttı

Fırat Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) de eğitim gören çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci düzenlenen etkinlikte yemeklerini, kıyafetlerini, oyunlarını kültürlerine dair ne varsa anlatıp, tanıttı.

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Naim Çiçekler, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaan Yalçın ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Öğrenciler kendi ülkelerine ait hazırladıkları yemekleri, giydikleri özgün kıyafetleriyle sundu.

Programa katılan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen ve Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Naim Çiçekler yabancı uyruklu öğrenciler tarafından hazırlanan yemekleri tadarak, öğrencilerle sohbet ettiler.