FÜ’de HUAWEİ ICT Akademi Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi

0
26

Dünyaca ünlü teknoloji firması Huawei’nin akademik partnerleri arasında yer alan Fırat Üniversitesi’nde akademisyenlere ve öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Huawei Türkiye, ICT Academy (Huawei Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi) öncülüğünde düzenlenen etkinlikler kapsamında bilişim teknolojileri alanında daha fazla öğrenci yetiştirilmesi amacıyla Üniversitemiz öğrencilerine, Huawei yetkilileri tarafından çeşitli bilgiler verildi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar, Huawei ICT Academy Türkiye Koordinatörü Kübra Harput, Huawei Türkiye Program Menajeri Enver Gül, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan FÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar, Fırat Üniversitesinin Mühendislik alanında URAP sıralamasında Türkiye’de 4. sırada yer aldığını belirterek, bu başarıların emekler sonucu ortaya çıktığını söyledi. Prof. Dr. Akpınar, “Mühendisliği 2 kategoriye ayıracak olursak, Temel Mühendislik ve Bilişim Mühendisliği alanları ortaya çıkmaktadır. Bilişim Mühendisliği alanında Yapay Zekâ, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Adli Bilişim Mühendisliği gibi mühendislik alanları bulunmakta. Artık Bilişim Mühendisliği birçok mesleğe yön verecek. Hem diğer mühendislik dallarına yön verecek, hem de Tıp, Hukuk ve Eğitim gibi alanlara da yön verecektir. Bugün burada Huawei ICT Academy Türkiye Koordinatörü Kübra HARPUT ve Huawei Türkiye Program Menajeri Enver GÜL tarafından öğrencilerimizi yakından ilgilendirecek olan konularda bilgiler vereceklerdir” dedi.

Huawei ICT Academy Türkiye Koordinatörü Kübra Harput, Huawei teknoloji şirketinin Türkiye pazarına girişini, bilişim ve teknoloji alanındaki büyüme hızını ve ardından ICT Akademi Programının ayrıntılarını anlattı. Hangi bölüm öğrencisi olursa olsun Üniversitede yapay zeka teknolojisine ilgi duyan her öğrencinin ICT Akademi Programında sertifika eğitimine başvurabileceğini ve programa dâhil olabileceğini belirten Harput, yaklaşık 8 hafta süren eğitim programı sonunda yapılan sertifika sınavından başarı elde eden öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda Huawei şirketinde çalışabileceklerini ve bunun örneklerinin olduğunu dile getirdi.

Huawei Türkiye Program Menajeri Enver Gül ise, öğrencilerin kariyerlerini tamamlamaları noktasında nelere dikkat edecekleri noktasında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından çekilişle öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Öte yandan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar, Huawei ICT Academy Türkiye Koordinatörü Kübra Harput ve Huawei Türkiye Program Menajeri Enver Gül, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü