FÜ’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Konferansı düzenlendi

0
184

Fırat Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (FÜKÇAM), Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliğinde “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla bir konferans düzenlendi.

FÜ Bahaeddin Ögel Konferans Salonu’nda düzenlenen programa: FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, FÜ Kadın Kolları Başkanı Hülya Göktaş, FÜKÇAM Müdürü Prof. Dr. Bahar Demirel, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nevin Evliyaoğlu (SÖNİM), Jandarma personeli, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan FÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bahar Demirel, son yıllarda sıkça karşılaşılan kadına yönelik şiddet olayları ile ilgili konuya dikkat çekmek istediklerini belirterek, “Kadın şairi olmayan bir şiir, koklamaya kıyamayacağımız bir çiçektir aslında. Ne yazık ki bugün burada konuştuğumuz konu kadına şiddet ve kadın. Birbiri ile hiç bağdaşmayan iki kelime. Özellikle son zamanlarda hep aynı karede görmeye alıştığımız bu hassas konuya dikkatleri çekme ve hepimizde bir farkındalık oluşturmak üzere bu etkinliği düzenledik” dedi.

ŞÖNİM Müdürü Nevin Evliyaoğlu’nun katılımcılara sinevizyon gösterimi destekli bilgiler vermesi ile devam eden program, daha sonra İl Jandarma Komutanlığına bağlı Aile İçi Şiddetle Mücadele Çocuk Kısım Amirliği’nden Astsubay Dilara Yılmaz’ın KADES hakkında bilgi vermesi ile son buldu.

Program sonunda FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ ile FÜ Kadın Kolları Başkanı Hülya Göktaş tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü